Un prinţ saudit este vizat de o anchetă pentru sclavie modernă: „Femeile dormeau pe podea”

  • Un membru al familiei regale saudite este vizat de o anchetă pentru sclavie modernă deschisă în 2019.
  • Faptele datează din jurul anilor 2008, 2013 şi 2015 şi au avut loc într-un apartament din oraşul Neuilly-sur-Seine.
  • Reclamanţii au fost audiaţi în urmă cu câteva săptămâni.
1027 afișări
Imaginea articolului Un prinţ saudit este vizat de o anchetă pentru sclavie modernă: „Femeile dormeau pe podea”
Un membru al familiei regale saudite este vizat de o anchetă pentru sclavie modernă deschisă în 2019 de către parchetul Nanterre, relatează Le Figaro.
 
Şapte dintre angajaţii acestui prinţ saudit, majoritatea de origine filipineză, au depus o plângere în octombrie 2019 pentru sclavia modernă, a confirmat procuratura Nanterre, precizând că o plângere mai veche a fost ataşată procedurii.
 
Faptele datează din jurul anilor 2008, 2013 şi 2015 şi au avut loc într-un apartament din oraşul Neuilly-sur-Seine (departamentul Hauts-de-Seine). 
 
Reclamanţii au fost audiaţi în urmă cu câteva săptămâni, potrivit unei surse apropiate anchetei, precizând că prinţul nu a fost încă audiat de anchetatori pentru că nu este prezent pe teritoriul francez.
 
Slujitorii, recrutaţi în Arabia Saudită şi care l-au urmat pe prinţ şi familia sa în cele două ţări, ar fi scăpat în timpul unei călătorii în Franţa, a adăugat sursa. 
 
Potrivit sursei citate, femeile, responsabile în principal de îngrijirea celor patru copii ai cuplului princiar, erau „la dispoziţia angajatorului zi şi noapte toată săptămâna, unele dormind pe podea”. 
 
Ancheta este efectuată de secţia de poliţie Neuilly-sur-Seine şi de departamentul pentru lupta împotriva criminalităţii organizate. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici