Un raport al unei comisii a Parlamentului European recomandă suspendarea unor acorduri cu SUA din cauza spionajului NSA

Comisia pentru Drepturi Civile a Parlamentului European a adoptat miercuri, cu o largă majoritate, un raport referitor la activităţile în Europa ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională, documentul preconizând suspendarea unor acorduri fundamentale cu Statele Unite.

370 afișări
Imaginea articolului Un raport al unei comisii a Parlamentului European recomandă suspendarea unor acorduri cu SUA din cauza spionajului NSA

Un raport al unei comisii a Parlamentului European recomandă suspendarea unor acorduri cu SUA din cauza spionajului NSA

Raportul, prezentat de eurodeputatul laburist britanic Claude Moares, propune suspendarea acordului "Safe Harbour", care permite companiilor americane să transfere în Statele Unite date personale ale cetăţenilor europeni. De asemenea, raportul prevede şi suspendarea acordului Swift, care oferă autorităţilor americane acces la date bancare europene în scopul combaterii terorismului.

"Acţiunile de combatere a terorismului nu pot justifica în niciun caz un program de supraveghere masivă, cu caracter secret şi chiar ilegal", subliniază raportul, recomandând interzicerea utilizării în masă a datelor cu caracter personal.

Documentul a fost adoptat cu 33 de voturi pentru, şapte împotrivă şi 17 abţineri. Textul riscă să fie blocat în plen. Eurodeputaţi eurosceptici britanici au anunţat că se opun suspendării acordurilor cu Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici