Un reporter al Wall Street Journal a fost reţinut în Rusia, fiind suspectat de spionaj

Cea mai importantă agenţie de securitate din Rusia a anunţat că un reporter al Wall Street Journal a fost reţinut pentru spionaj.

289 afișări
Imaginea articolului Un reporter al Wall Street Journal a fost reţinut în Rusia, fiind suspectat de spionaj

Un reporter al Wall Street Journal a fost reţinut în Rusia, fiind suspectat de spionaj

FSB a anunţat astăzi că Evan Gershkovich a fost reţinut în oraşul Ekaterinburg în timp ce ar fi încercat să obţină informaţii clasificate.

Serviciul de securitate susţine că Gershkovici „colecta informaţii clasificate despre activităţile uneia dintre întreprinderile complexului militar industrial rus”, transmite The Guardian

FSB nu a precizat când a avut loc reţinerea. Gershkovici ar putea fi condamnat la 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de spionaj.

Gershkovici este primul reporter al unei publicaţii din SUA care a fost arestat pentru spionaj în Rusia de la Războiul Rece încoace.

Gershkovici acoperă Rusia şi Ucraina în calitate de corespondent al biroului din Moscova al Wall Street Journal. FSB a precizat că acesta avea acreditare din partea Ministerului rus de Externe pentru a lucra ca jurnalist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici