Un român a murit în urma unui accident rutier produs în Belgia/ MAE confirmă decesul şi a demarat procedurile pentru repatrierea trupului neînsufleţit

Un cetăţean român în vârstă de 46 de ani, rezident în Belgia, a decedat în urma unui accident rutier produs pe un drum naţional belgian, afirmă surse citate de publicaţia L'Avenir şi de site-ul SudInfo.be.

2147 afișări
Imaginea articolului Un român a murit în urma unui accident rutier produs în Belgia/ MAE confirmă decesul şi a demarat procedurile pentru repatrierea trupului neînsufleţit

Un român a murit în urma unui accident rutier produs în Belgia

Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, într-un răspuns la o solicitare a MEDIAFAX, decesul unui cetăţean român şi rănirea altuia în urma unui accident rutier produs pe o şosea din Belgia, MAE oferind asistenţă consulară familiei celui decedat pentru repatrierea corpului neînsufleţit.

Ambasada României la Bruxelles are în atenţie accidentul rutier produs la data de 21 august 2017 pe şoseaua E35, care leagă oraşul belgian Anvers de oraşul olandez Eindhoven, accident soldat cu un deces şi cu rănirea mai multor persoane. Misiunea diplomatică română a fost contactată ulterior de familiile a două victime de cetăţenie română, respectiv a persoanei decedate şi a unuia dintre răniţi”, precizează MAE.

Ambasada României în Belgia face demersuri pentru a obţine din partea autorităţilor belgiene detalii suplimentare cu privire la accident. În acelaşi timp, personalul misiunii diplomatice acordă familiei cetăţeanului român decedat asistenţă consulară şi pregătesc procedurile repatrierii trupului neînsufleţit. De asemenea, au fost solicitate unităţii medicale unde se află internat cetăţeanul român rănit, informaţii suplimentare privind evoluţia stării de sănătate a acestuia.

Accidentul a avut loc luni seară pe Drumul naţional N89, în sud-estul Belgiei.

Cetăţeanul român a pierdut controlul asupra vehiculului pe care îl conducea, marca Dacia Duster, şi a intrat într-un copac.

Autorităţile belgiene cred că românului i s-a făcut rău în timp ce conducea şi că aceasta este cauza morţii, nu impactul provocat de accident, precizează surse citate de cotitianul L'Avenir.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici