Un secretar britanic de stat a fost suspendat din funcţie după ce a agresat o activistă Greenpeace | VIDEO

Premierul Marii Britanii, Theresa May, l-a suspendat vineri din funcţie pe secretarul de stat în Ministerul de Externe, Mark Field, după ce în presă au apărut imagini în care acesta agresa o activistă Greenpeace, în timpul unui eveniment desfăşurat joi la Londra, informează CNN.

416 afișări
Imaginea articolului Un secretar britanic de stat a fost suspendat din funcţie după ce a agresat o activistă Greenpeace | VIDEO

Un secretar britanic de stat a fost suspendat din funcţie după ce a agresat o activistă Greenpeace | VIDEO

„Premierul a văzut imaginile şi s-a declarat îngrijorată de acest incident. Poliţia a anunţat că anchetează cazul, iar Mark Field s-a adresat atât Cabinetului, cât şi Partidului Conservator”, a declarat un purtător de cuvânt al premierului pentru CNN. „El va fi suspendat din funcţia de secretar de stat până la finalizarea anchetei”, a declarat aceeaşi sursă.

Field, care este şi parlamentar din partea Partidului Conservator, se afla joi la un eveniment al formaţiunii sale, când mai mulţi protestatari ai Greenpeace au întrerupt discrusul pe care îl ţinea ministrul de Finanţe, Philip Hammond. Potrivit imaginilor filmate în timpul evenimentului, o protestatară a trecut pe lângă Field, moment în care acesta s-a ridicat, a apucat-o de gât şi a împins-o într-un stâlp. La câteva momente după acest incident, el a scos-o pe femeie din încăpere.

Ulterior, Field şi-a cerut scuze, precizând că a reacţionat instinctiv, crezând că femeia este înarmată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici