Un senator din New York cere continuarea anchetei împotriva lui Dominique Strauss-Kahn

Un senator din New York şi o asociaţie pentru apărarea drepturilor femeilor şi persoanelor de culoare i-au luat apărarea duminică femeii originare din Guineea care îl acuză pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală, cerând continuarea anchetei împotriva acestuia.

110 afișări
Imaginea articolului Un senator din New York cere continuarea anchetei împotriva lui Dominique Strauss-Kahn

Un senator din New York cere continuarea anchetei împotriva lui Dominique Strauss-Kahn (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem aici pentru a-i cere procurorului să-şi facă datoria. Îi cerem (procurorului) Cyrus Vance să-i dea victimei posibilitatea să depună mărturie într-un proces", a declarat senatorul Bill Perkins.

Însoţit de reprezentanţi ai comunităţilor afroamericană, musulmană şi latino din New York, el l-a acuzat pe Vance că intenţionează să renunţe la acuzaţiile formulate împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, reţinut la 14 mai pentru tentativă de viol.

"Renunţarea la acuzaţii va descuraja victimele să mai facă reclamaţii, de teamă că vor fi inculpate", a declarat Perkins, adăugând că şi credibilitatea fostului director FMI, vizat de o reclamaţie de tentativă de viol şi în Franţa, este discutabilă.

La reuniunea organizată la biroul din Bronx al senatorului au participat şi reprezentanţi ai asociaţiilor "100 de femei de culoare", "Femeile islamului", "Adunarea naţională a femeilor dominicane", "Consiliul pentru relaţii americano-islamice", precum şi mai mulţi imami şi un reverend.

Şi Eric Stevenson, congresmen în adunarea statului New York, a apreciat că şi numai ideea că procurorul ar putea renunţa la acuzaţii "este un semnal prost transmis de sistemul judiciar american".

Declaraţiile eronate ale cameristei, dezvăluite de biroul procurorului din Manhattan la audierea din 1 iulie, par să fi compromis cazul împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, iar presa americană a scris că este posibil ca anchetatorii să renunţe la acuzaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici