Un sindicat din cadrul companiei Lufthansa anunţă o grevă mai amplă pentru marţi

Personalul navigant comercial din cadrul Lufthansa, cea mai importantă companie aeriană germană, va efectua marţi o nouă grevă, după ce a încetat lucrul vineri şi sâmbătă, a anunţat sindicatul german UFO duminică.

253 afișări
Imaginea articolului Un sindicat din cadrul companiei Lufthansa anunţă o grevă mai amplă pentru marţi

Un sindicat din cadrul companiei Lufthansa anunţă o grevă mai amplă pentru marţi (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Sindicatul a precizat că în prezent poartă discuţii interne în vederea stabilirii orei la care va începe greva şi pe ce aeroporturi va avea loc.

UFO a mai precizat că mişcarea de protest ar urma să fie mai amplă decât vineri, când s-a limitat la aeroportul de la Frankfurt, al treilea cel mai important din Europa, şi care a durat opt ore, între ora 3.00 GMT (6.00, ora României) şi ora 11.00 GMT (14.00, ora României).

Sute de zboruri au fost anulate.

Organizarea grevei a fost decisă după eşecul unor negocieri cu conducerea referitoare la acordarea unor creşteri salariale şi la condiţiile de muncă.

În aprilie, sindicatul a solicitat o creştere a salariilor cu 5% pe 15 luni, care să se aplice în mod retroactiv începând de la 1 ianuarie, pentru a recupera cei trei ani de stagnare. Sindicatul respinge totodată cu fermitate recurgerea la personal de cabină interimar la bordul avioanelor din cadrul Lufthansa.

Potrivit lui Peter Gerber, şeful de personal pentru traficul pasagerilor din cadrul companiei, Lufthansa a propus o creştere a remuneraţiilor cu "aproximativ 3,5%".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici