Un soldat israelian a împuşcat mortal un civil tot israelian, confundat cu un atacator palestinian

Un soldat israelian a confundat un civil israelian care a deschis focul asupra unuia dintre cei doi bărbaţi înarmaţi din Hamas care trăgeau asupra oamenilor în staţia de autobuz din Ierusalim cu un al treilea atacator şi l-a rănit mortal, a anunţat vineri poliţia israeliană, potrivit Reuters.

355 afișări
Imaginea articolului Un soldat israelian a împuşcat mortal un civil tot israelian, confundat cu un atacator palestinian

Atacatorii, palestinieni din Ierusalimul de Est, au ucis trei persoane în timpul orei de vârf de joi dimineaţă, înainte de a fi împuşcaţi mortal de doi soldaţi aflaţi în afara serviciului şi de civilul identificat ca fiind Yuval Doron Castleman, care a murit peste noapte. Presa israeliană a precizat că Doron Castleman ar fi împlinit vineri 38 de ani - relatează Reuters.

O declaraţie a poliţiei a arătat: "Concluziile anchetei de până acum indică faptul că, în timpul atacului, unul dintre soldaţii IDF l-a suspectat din greşeală pe regretatul Yuval (Doron Castleman), care a acţionat cu curaj pentru a neutraliza teroriştii, ca fiind un al treilea terorist. Acelaşi soldat a tras şi asupra lui, ceea ce a dus la rănirea gravă şi la moartea tragică", se arată în comunicat

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată o maşină albă care opreşte lângă staţia de autobuz aglomerată. Doi bărbaţi coboară apoi, cu armele scoase, şi atacă mulţimea, în timp ce oamenii se împrăştie. La scurt timp după aceea, atacatorii palestinieni sunt împuşcaţi.

În înregistrările video difuzate pe reţelele de socializare se vede cum Castleman trage cu arma sa într-unul dintre atacatori, apoi aruncă arma, cade în genunchi şi ridică mâinile în aer ca şi cum ar fi făcut semn să nu tragă.

"Împărtăşim durerea membrilor familiei regretatului Yuval, care a acţionat cu curaj şi a salvat vieţi, precum şi durerea celorlalte familii ucise în atac şi dorim însănătoşirea grabnică a celor răniţi", se arată în comunicatul poliţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici