Un stat australian interzice exploatarea forestieră pentru a crea un paradis pentru koala

Cel mai populat stat din Australia a anunţat marţi interzicerea exploatării forestiere într-o pădure care reprezintă un paradis pentru koala, cu scopul de a proteja populaţia locală de la dispariţie.

165 afișări
Imaginea articolului Un stat australian interzice exploatarea forestieră pentru a crea un paradis pentru koala

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Exploatarea forestieră a fost oprită pe o suprafaţă de 8.400 de hectare de pădure, unde se află 106 "centre de koala", a anunţat guvernul din New South Wales (NSW).

Zona va constitui o parte esenţială a Marelui Parc Naţional al Koala de 315.000 de hectare planificat pe coasta de nord şi "va salva koala de la dispariţie în acest stat", a declarat guvernul, potrivit France 24.

Măsura este un "pas istoric", a declarat directorul executiv interimar al Consiliului pentru Conservarea Naturii, Brad Smith, descriind zona ca fiind "cel mai important habitat de koala din lume".

"Această decizie este, de asemenea, o recunoaştere a faptului că exploatarea forestieră are un impact devastator asupra koala şi a biodiversităţii", a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al WWF-Australia, Dr. Stuart Blanch, a declarat că numărul de koala din NSW a suferit un declin dramatic, scăzând cu peste 50% între 2000 şi 2020 din cauza defrişărilor, a secetei şi a incendiilor de vegetaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici