Un studiu confirmă transmiterea gripei aviare de la om la om, în 2006

Analiza matematică a confirmat transmiterea gripei aviare provocată de virusul H5N1 de la om la om în Indonezia, în aprilie 2006, au declarat cercetătorii americani, citaţi de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Un studiu confirmă transmiterea gripei aviare de la om la om, în 2006

Un studiu confirmă transmiterea gripei aviare de la om la om, în 2006

Cercetătorii afirmă că au găsit o modalitate de efectuare rapidă a testelor privind apariţia focarelor de infecţie pentru a verifica dacă epidemiile şi pandemiile periculoase se pot răspândi. Autorităţile din domeniul sănătăţii din întreaga lume au convenit că apariţia unei pandemii este probabilă, dar sunt îngrijorate în ceea ce priveşte răspândirea virusului gripei aviare H5N1.

Acesta afectează rar oamenii, dar, din 2003, au fost infectate cu acest virus 322 de persoane, dintre care 195 au murit.

Majoritatea au fost infectate direct de către păsări, dar s-au constatat câteva cazuri în care persoanele s-au infectat reciproc: în 2006 toţi cei opt membri ai unei famili din Sumatra au murit, iar în Turcia alţi opt au fost infectaţi, dintre care patru au murit. Autorităţile se tem cel mai mult de faptul că virusul ar fi putut dobândi capacitatea de a se transmite cu uşurinţă de la o persoană la alta, ceea ce ar putea provoca o pandemie.

În Sumatra, una din insulele indoneziene, o femeie în vârstă de 37 de ani pare să îi fi transmis virusul nepotului ei în vârstă de zece ani, care l-a transmis surorii sale, şi apoi tatălui său. Testele ADN au arătat că tulpina virusului care a provocat moartea tatălui era foarte asemănătoare cu cea din sângele băiatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici