Un submarin rusesc a lovit o navă de război a Marinei Regale în Atlanticul de Nord

Un submarin rusesc a intrat în coliziune cu o navă de război a Marinei Regale aflată în patrulare în Atlanticul de Nord, a confirmat Ministerul britanic al Apărării, citat de CNN.

35666 afișări
Imaginea articolului Un submarin rusesc a lovit o navă de război a Marinei Regale în Atlanticul de Nord

HMS Northumberland urmărea submarinul atunci când acesta a lovit sonarul navei - un echipament care se afla la sute de metri în spatele său.

Incidentul, petrecut la sfârşitul anului 2020, a fost surprins de o echipă de televiziune care filma un documentar.

HMS Northumberland căuta submarinul în zona Cercului Arctic după ce acesta a dispărut de pe radarul navei, potrivit Channel 5, care filma pentru emisiunea Warship: Life at Sea.

Ministerul Apărării a precizat că fregata a localizat submarinul cu ajutorul sonarului remorcat - un tub lung prevăzut cu hidrofoane sensibile care ascultă sub apă.

Un periscop a fost reperat la suprafaţă de către elicopterul Merlin al navei înainte ca submarinul rusesc să se scufunde din nou, lovind sonarul HMS Northumberland.

Camerele de filmat au surprins echipajul strigând: "Ce a fost asta?".

Nu este clar ce daune a suferit nava rusă, dacă a suferit vreuna, dar nava de război a trebuit să se întoarcă în portul din Scoţia pentru a înlocui echipamentul avariat.

În ultimii ani a crescut activitatea submarinelor ruseşti, iar fregatele Marinei Regale patrulează în mod regulat în Atlanticul de Nord.

Ministerul Apărării nu comentează de obicei operaţiunile, dar a făcut acest lucru deoarece incidentul a fost surprins de o cameră de luat vederi.

Un purtător de cuvânt a declarat: "La sfârşitul anului 2020, un submarin rusesc care era urmărit de HMS Northumberland a intrat în contact cu sonarul remorcat. Marina Regală urmăreşte în mod regulat navele şi submarinele străine pentru a asigura apărarea Regatului Unit".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici