Un supercomputer a identificat substanţe chimice care ar putea opri răspândirea COVID-19 şi pot ajuta la crearea unui vaccin

Cel mai rapid supercomputer din lume a identificat o serie de substanţe chimice care ar putea opri coronavirusul să infecteze celulele din organism, un pas crucial spre găsirea unui vaccin, scrie CNN.

11815 afișări
Imaginea articolului Un supercomputer a identificat substanţe chimice care ar putea opri răspândirea COVID-19 şi pot ajuta la crearea unui vaccin

Un supercomputer a identificat substanţe chimice care ar putea opri răspândirea COVID-19 şi pot ajuta la crearea unui vaccin

Summit, cel mai puternic sistem informatic nedistribuit din lume, a primit sarcina de a găsi compuşi care ar putea împiedica răspândirea virusului.

Cercetătorii de la Departamentul de Energie din SUA au efectuat mii de simulări pe computer pentru a analiza ce compuşi medicamentoşi ar putea opri efectiv virusul de la infectarea celulelor gazdă, potrivit unui comunicat de presă.

Cu toate acestea, călătoria către producerea unui vaccin eficient este departe de a se termina.

„Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit un vaccin sau tratament pentru coronavirus”, a declarat Jeremy Smith, director al Laboratorului Naţional pentru biofizică moleculară Oak Ridge  din cadrul Universităţii din Tennessee.

„Cu toate acestea, suntem foarte optimişti că descoperirile noastre de calcul vor ajuta  studiile viitoare şi vor oferi un cadru pe care cercetătorii îl vor folosi pentru a investiga în continuare aceşti compuşi.”

 
 
 
 
.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici