Un suspect de gripă porcină în delegaţia care l-a însoţit pe Obama în Mexic

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama, Robert Gibbs, a menţionat joi un posibil caz de gripă porcină în delegaţia care l-a însoţit pe Obama în Mexic în aprilie, la o persoană care ar fi luat masa cu preşedintele american.

41 afișări
Imaginea articolului Un suspect de gripă porcină în delegaţia care l-a însoţit pe Obama în Mexic

Preşedintele american Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Persoana respectivă, membră a serviciului de securitate al unuia dintre secretarii care au călătorit cu Obama, nu a fost depistată ca fiind contaminată cu acest virus, a precizat Gibbs.

Însă trei membri ai familiei sale - soţia, fiul său şi nepotul - au fost testaţi şi sunt probabil contaminaţi. Teste suplimentare sunt în desfăşurare pentru confirmarea acestui rezultat, a adăugat Gibbs.

În cazul în care această persoană, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a fost bolnavă începând cu 16 aprilie şi a revenit din Mexic la 18 aprilie cu simptome de gripă, a trecut prea mult timp între revenirea sa din Mexic şi testele la care a fost supusă pentru eventuala detectare a virsului H1N1 al gripei porcine, a explicat Gibbs.

Potrivit purtătorului de cuvânt, bărbatul respectiv a sosit în Mexic la 13 aprilie, cu trei zile înainte de sosirea lui Obama şi a însoţitorilor săi, pentru a pregăti vizita secretarului pentru Energie, Stephen Chu. El nu s-a aflat la bordul aceluiaşi avion cu Obama, dar s-a regăsit la aceeaşi masă cu el la 16 aprilie, în Ciudad de Mexico.

Cu toate acestea, "el a fost întrebat cu exactitate dacă s-a apropiat în vreun moment la mai puţin de doi metri de preşedinte, iar răspunsul a fost negativ", a adăugat Gibbs.

Referitor la membrii familiei sale, aceştia au avut simptome "uşoare" sau "moderate" şi nu au fost spitalizaţi. În prezent şi-au revenit, a explicat Gibbs.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici