Un suspect de terorism a evocat asasinarea lui Obama sau Clinton

Unul din suspecţii reţinuţi săptămâna trecută de FBI sub acuzaţia de conspiraţie teroristă declarase agenţilor sub acoperire că speră ca Barack Obama sau Hillary Clinton să fie asasinaţi în cazul în care unul dintre ei ajunge preşedinte.

9 afișări
Imaginea articolului Un suspect de terorism a evocat asasinarea lui Obama sau Clinton

Un suspect de terorism a evocat asasinarea lui Obama sau Clinton (Imagine: Mediafax/AFP)

Bradley T. Kahle, în vârstă de 60 de ani, a fost arestat duminică de trupele antiteroriste ale poliţiei din Pittsburgh sub acuzaţia de import sau producere ilegală de arme de foc, relatează Pittsburgh Tribune Review în ediţia electronică.

Kahle îşi dezvăluise intenţiile în luna aprilie în timpul unei discuţii avute cu agenţii FBI sub acoperire, potrivit autorităţilor federale.

"Kahle a declarat ceva în genul că «dacă Hillary Clinton sau Barack Obama sunt aleşi, sper că vor fi asasinaţi, în caz contrar, ei vor dezarma ţara şi vom avea un război civil»", a declarat agentul special FBI William B. Weiss într-un raport intern.

Kahle avea în posesie două puşti de asalt de tip AK-47, o puşcă cu lunetă şi circa 500 de gloanţe în momentul în care a făcut aceste declaraţii, a adăugat Weiss în documentul citat.

Potrivit acestuia, agenţii FBI sub acoperire s-au întâlnit frecvent cu Kahle începând cu februarie 2007 când suspectul le-a explicat acestora cum să producă "o grenadă dintr-o conservă de fasole".

El le-a declarat agenţilor că, în cazul în care ar fi diagnosticat cu cancer în fază terminală, ar ucide un judecător "şi ar împuşca câţiva ofiţeri de poliţie şi ar ucide câteva persoane". Agenţii FBI au percheziţionat duminică locuinţa lui Kahle şi au confiscat 18 bombe artizanale.

Kahle se numără printre cei cinci suspecţi reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute sub acuzaţia de sub acuzaţia de conspiraţie în vederea organizării de atacuri teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici