Un tribunal britanic a stabilit că articolul unui ziar despre prinţul Harry a fost defăimător

Un judecător de la Înalta Curte din Londra a decis vineri că un articol de ziar despre bătălia juridică a prinţului Harry cu Guvernul britanic în legătură cu măsurile de securitate a fost defăimător. Astfel, prinţul poate să intenteze proces pentru calomnie, potrivit Reuters.

258 afișări
Imaginea articolului Un tribunal britanic a stabilit că articolul unui ziar despre prinţul Harry a fost defăimător

Un tribunal britanic a stabilit că articolul unui ziar despre prinţul Harry a fost defăimător

Harry, nepotul reginei Elisabeta, a dat în judecată Associated Newspapers, editorul cotidianului Mail on Sunday, pentru defăimare în legătură cu un articol din februarie. În acesta se susţinea că a încercat să ţină secrete detaliile luptei sale juridice pentru a-şi restabili protecţia poliţienească şi că asistenţii săi au încercat apoi să dea o turnură pozitivă acestei situaţii.

Associated Newspapers a negat că articolul ar fi fost calomnios.

„Sunt convins că aceste sensuri sunt defăimătoare conform dreptului comun", a decis judecătorul Matthew Nicklin.

Decizia sa înseamnă că Harry îşi poate duce cazul mai departe, iar Mail va avea şansa de a se apăra în instanţă.

„Aceasta este în mare măsură prima fază a unei cereri de calomnie. Va fi o chestiune care va fi determinată mai târziu în cadrul procedurii dacă cererea va avea succes sau nu, şi dacă da, pe ce bază", a explicat Nicklin.

Decizia vine la o zi după ce avocaţii lui Harry au fost la Înalta Curte cerând permisiunea de a cere o revizuire judiciară a deciziei guvernului privind asigurarea protecţiei poliţiei.

Cazul de calomnie este cea mai recentă dispută în instanţă între grupul de ziare şi Harry şi soţia sa Meghan, ducele şi ducesa de Sussex.

Anul trecut, Meghan a câştigat o plângere împotriva Mail on Sunday după ce publicaţia a tipărit extrase dintr-o scrisoare scrisă de mână pe care i-a adresat-o tatălui ei în 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici