Un tribunal chinez a condamnat 17 persoane la închisoare pentru revoltele din Lhasa

Justiţia chineză a condamnat, marţi, un număr de 17 persoane la pedepse care variază între trei ani şi închisoare pe viaţă pentru implicare în demonstraţiile violente din capitala tibetană Lhasa, a anunţat agenţia China Nouă.

11 afișări
Imaginea articolului Un tribunal chinez a condamnat 17 persoane la închisoare pentru revoltele din Lhasa

Un tribunal chinez a condamnat 17 persoane la închisoare pentru revoltele din Lhasa (Imagine: Mediafax Foto)

Sentinţele au fost pronunţate de un tribunal din Lhasa, potrivit sursei citate.

Cei 17 acuzaţi au fost primele persoane condamnate de la izbucnirea revoltelor din Tibet.

Un oficial din cadrul tribunalului local a declarat că detalii legate de sentinţele pronunţate împotriva celor 17 tibetani vor fi date publicităţii în cursul zilei.

China i-a acuzat pe demonstranţii tibetani de uciderea a 18 civili şi a unui poliţist şi rănirea a 382 de civili şi 241 de poliţişti în cursul demonstraţiilor de la Lhasa.

Potrivit autorităţilor chineze, aceşştia au incendiat şapte şcoli, cinci spitale şi 120 de locuinţe şi au jefuit 908 magazine, pagubele totale fiind estimate la peste 244 de milioane de yuani (peste 22 de milioane de euro).

Manifestaţiile antichineze au fost declanşate la 10 martie la Lhasa, ziua aniversară a revoltei antichineze din 1959, înainte de a degenera la 14 martie şi de a se extinde spre alte regiuni locuite de minorităţile tibetane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici