Un turist rus a fost deportat din Bali pentru o poză semi-nud, realizată pe un munte sacru

Un turist rus a fost deportat din Bali, după ce o fotografie semi-nud pe care a făcut-o pe vârful unui munte sacru a devenit virală şi a stârnit dezbateri publice aprinse despre comportamentul neadecvat al turiştilor de pe insulă.

674 afișări
Imaginea articolului Un turist rus a fost deportat din Bali pentru o poză semi-nud, realizată pe un munte sacru

Sursa foto: Twitter

Cetăţeanul rus în vârstă de 24 de ani, identificat de autorităţile balineze de imigraţie drept Yuri Chilikin, a fost deportat marţi, 4 aprilie, la Moscova, via Dubai, au declarat oficialii într-un comunicat emis miercuri.

Fotografiile publicate de autorităţile de imigrare îl înfăţişează pe Chilikin purtând un rucsac şi ţinând în mână o ceaşcă de cafea în timp ce era escortat de ofiţeri pe Aeroportul Internaţional Ngurah Rai din Denpasar în timpul procesului de deportare.

„Vă rugăm să vă bucuraţi de Bali respectând reglementările. Dacă le încălcaţi, nu vom ezita să luăm măsuri ferme”, a declarat purtătorul de cuvânt Barron Ichsan, potrivit CNN

De asemenea, lui Chilikin i s-a interzis intrarea în Indonezia timp de cel puţin şase luni din cauza incidentului, a adăugat Ichsan.

Chilikin este unul dintre mulţi turişti ruşi care au devenit virali pentru comportament nepotrivit pe populara insulă de vacanţă indoneziană.

El a postat o fotografie cu el însuşi pe Instagram gol, de la brâu în jos, pe Muntele Agung, cel mai înalt vârf din Bali şi un loc religios sacru. Localnicii, care sunt predominant hinduşi, cred că muntele îl reprezintă pe zeul Shiva şi este necesar un permis pentru oricine doreşte să facă drumeţii.

În urma reacţiilor negative, Chilikin a eliminat fotografia ofensatoare de pe pagina sa, înlocuind-o cu un videoclip în care îşi cere scuze. „Nu există nicio scuză pentru acţiunile mele. Singurul lucru care a dus la ceea ce s-a întâmplat a fost ignoranţa mea personală”, a spus el. „Agung este un simbol sacru pentru balinezi. După ce am studiat cultura şi religia din Bali, mi-am dat seama de greşeala mea.”

El a detaliat, de asemenea, o „ceremonie de ofrandă către zei”, care a avut loc pe 2 aprilie. „Am participat cât de bine am putut, m-am ţinut de cuvânt”, a spus el, împărtăşind că a cheltuit bani pentru ceremonie.

Acum sunt calm şi limpede. Am făcut totul pentru a corecta această situaţie – şi în rest am dat o lecţie bună despre cum să nu mă comport”, a spus Chilikin, adăugând că este „gata” pentru orice rezultat din partea autorităţilor.

Acum aştept să fiu deportat şi sper că voi putea zbura în Thailanda de ziua mamei mele”, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici