Un vaccin împotriva gripei porcine ar putea fi testat până în august în SUA

Un vaccin împotriva gripei porcine ar putea fi testat până luna viitoare, urmând să fie distribuit în octombrie în Statele Unite, au anunţat reprezentanţi ai serviciilor americane de sănătate joi, într-o întâlnire care a vizat stabilirea unei strategii de luptă împotriva virusului.

17 afișări
Imaginea articolului Un vaccin împotriva gripei porcine ar putea fi testat până în august în SUA

Un vaccin împotriva gripei porcine ar putea fi testat până în august în SUA (Imagine: Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

"Sperăm să testăm un vaccin la începutul lui august", a anunţat Anthony Fauci, directorul Institutului naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase, într-o întâlnire la care au participat reprezentanţi sanitari, medicali şi ai comunităţii publice, lângă Washington.

Secretarul american al Sănătăţii, Kathleen Sebelius, a declarat că acest vaccin împotriva virusului A H1N1 ar putea fi distribuit la scară largă până la mijlocul lunii octombrie.

Aceasta a adăugat că vaccinul va fi comandat de Guvernul federal şi ditribuit fiecăruia dintre cele 50 de state americane pentru a fi inoculat persoanelor celor mai vulnerabile şi mai ales tinerilor, afectaţi cel mai puternic de virusul gripei porcine.

În lume, mai multe laboratoare farmaceutice lucrează la realizarea unui vaccin împotriva gripei A H1N1.

În Franţa, negocierile dintre mai multe laboratoare şi stat ar trebui să se încheie în zilele următoare, pentru a se trece la achiziţia vaccinului. Acestea vor fi finanţate cu jumătate din sumă de Casa de Asigurare de sănătate.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 100.000 de persoane au fost infectate de virusul A H1N1 în 137 de ţări, iar 440 au murit de la începutul pandemiei.

Printre ţările cele mai afectate se află Statele Unite, cu 170 de decese, şi Mexicul, unde 121 de persoane au murit din cauza virusului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici