Un vortex polar a lovit din plin Statele Unite. Temperaturi de până la minus 45 de grade Celsius. FOTO - Oraşul Chicago

Peste 220 de milioane de americani, care reprezintă mai bine de 75% din populaţia continentală a Statelor Unite, îndură temperaturi extrem de scăzute săptămâna aceasta, din cauza unui vortex polar care s-a deplasat dinspre Cercul Arctic.

17419 afișări
Imaginea articolului Un vortex polar a lovit din plin Statele Unite. Temperaturi de până la minus 45 de grade Celsius. FOTO - Oraşul Chicago

Hepta - Chicago îngheţat

”Dacă eşti mai tânăr de 25 de ani, nu ai simţit niciodată un frig atât de dur” , a spus un meteorolog. 

Peste 1.500 de curse aeriene au fost anulate marţi şi miercuri, în Statele Unite, din cauza condiţiilor severe de vreme, inclusiv temperaturi foarte severe şi ninsoare abundentă, relatează site-ul postului CNBC şi SkyNews.

Temperaturile vor rămâne scăzute în zona oraşului Chicago, miercuri, au anunţat autorităţile, avetizând că există posibilitatea "unui vânt rece extrem de puternic" cu temperaturi de până la -45 de grade.

Cel puţin 850 de zboruri au fost anulate spre sau de la aeroportul O'Hare din Chicago.

Autorităţile au informat că "temperaturile extreme" au afectat nord-estul Statelor Unite încă de marţi după-amiază.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici