Una din porţile de acces ale Ambasadei SUA din Honduras a fost incendiată de protestatari | VIDEO

Protestatarii antiguvernamentali au incendiat vineri o poartă de acces a Ambasadei SUA din Honduras, în cursul celei de-a doua zile de demonstraţii împotriva preşedintelui Juan Orlando Hernandez, informează agenţia de ştiri Reuters.

343 afișări
Imaginea articolului Una din porţile de acces ale Ambasadei SUA din Honduras a fost incendiată de protestatari | VIDEO

Una din porţile de acces ale Ambasadei SUA din Honduras a fost incendiată de protestatari

Protestatarii au incendiat poarta de acces folosind mai multe anvelope, au declarat oficiali din cadrul pompierilor şi martori oculari.

Un oficial a transmis că ambasada nu a suferit alte daune în afară de una din porţile de acces.

 

 

Incidentul s-a produs în ceea de-a doua zi de proteste antiguvernamentale, izbucnite după ce preşedintele Hernandez a emis mai multe decrete care potrivit oponenţilor săi ar conduce la privatizarea serviciilor publice.

Protestatarii au fost împinşi spre ambasadă după ce au fost îndepărtaţi de poliţie dintr-o zonă comercială aflată în apropiere, însă nu este clar din ce motiv au atacat reprezentanţa diplomatică.

Hernandez s-a confruntat cu o opoziţie acerbă în Honduras după ce a obţinut un al doilea mandat de preşedinte în urma unui scrutin controversat, în anul 2017. Observatorii internaţionali au criticat ferm modul de desfăşurare a alegerilor, iar oponenţii preşedintelui l-au acuzat de fraude electorale.

Aliat al Washingtonului, realegerea controversată lui Hernandez a fost recunoscută de Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici