Una din şase persoane fără adăpost din Londra provine din Europa de Est

Cifrele arată că numărul persoanelor fără adăpost provenind din ţări ca România şi Polonia a crescut după extinderea Uniunii Europene în 2004, multe dintre acestea ajungând să doarmă sub cerul liber din cauza creşterii chiriilor londoneze, relatează The Daily Mail.

1 afișare
Imaginea articolului Una din şase persoane fără adăpost din Londra provine din Europa de Est

Una din şase persoane fără adăpost din Londra provine din Europa de Est

Potrivit unui sondaj privind împrumuturile bancare, dat publicităţii săptămâna aceasta de publicaţia Hansard, 20 din cele 112 pesoane fără adăpost provin din Europa de Est. În Retridge, proporţia celor provenind din estul Europei este de aproape jumătate, iar în Lambeth de circa o treime.

Alena Brnova, care provine din Bosnia, a fost nevoită să renunţe la apartamentul pe care îl închiriase pentru că nu îşi mai putea permite chiria, în pofida faptului că lucrează cu normă întreagă la un hotel din Victoria. Ea câştigă săptămânal 150 de lire sterline, în timp chiria este de 120 de lire sterline pe săptămână.

Tim Nicholls, director al organizaţiei Simon Community, care furnizează alimente persoanelor fără mijloace de subzistenţă, este de părere că o mare parte din vină revine foarte multor angajatori lipsiţi de scrupule. "Auzim relatări referitoare la angajatori cărora nu le pasă dacă încalcă legea privind salariul minim. Unii muncitori câştigă numai 1,50 lire pe oră.", a precizat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici