Una dintre soacrele lui Osama ben Laden a murit când a aflat de uciderea teroristului

Mama primei soţii a lui Osama ben Laden a decedat în Siria, în urma unui atac cerebral, după ce a aflat despre moartea ginerelui său, potrivit ediţiei de duminică a cotidianului panarab Asharq Al-Awsat.

309 afișări
Imaginea articolului Una dintre soacrele lui Osama ben Laden a murit când a aflat de uciderea teroristului

Una dintre soacrele lui Osama ben Laden a murit când a aflat de uciderea teroristului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform cotidianului, Nabiha al-Ghanem "nu a putut suporta veştile proaste şi şi-a pierdut cunoştinţa", după anunţul privind moartea fondatorului al-Qaida, ucis în urmă cu o săptămână de un comando american în Pakistan.

În vârstă de aproximativ 70 de ani, Nabiha al-Ghanem a decedat ulterior, "în urma unui atac cerebral", la un spital din Latakia, în nord-vestul Siriei.

Osama ben Laden s-a căsătorit cu una dintre fiicele lui Ghanem, Najwa, verişoara lui de origine siriană, la vârsta de 17 ani. Cuplul a avut 11 copii, potrivit cotidianului cu capital saudit.

Najwa al-Ghanem a părăsit Afganistanul cu câteva zile înainte de atentatele de la 11 septembrie şi locuieşte în prezent în Siria, potrivit cotidianului.

În ianuarie 2010, Asharq Al-Awsat relata că unul dintre fiii lui Osama ben Laden a fost autorizat să părăsească Iranul, unde locuia de opt ani, pentru a reveni la mama lui, în Siria.

Conform cotidianului, o parte din familia liderului al-Qaida se afla în Iran, unde era sub consemn la domiciliu.

Trei dintre soţiile lui ben Laden şi aproximativ zece copii locuiau cu el în casa din Abbottabad (Pakistan), unde acesta a fost ucis de un comando american. Potrivit celei mai tinere dintre soţiile sale, Amal Ahmed Abdulfattah, o yemenită în vârstă de 29 de ani, el locuia în această casă de cinci ani.

Islamul autorizează poligamia, bărbaţii având dreptul să aibă patru soţii simultan, cu condiţia să le trateze în mod echitabil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici