UNESCO: Peste 50 de situri istorice, biserici şi muzee ucrainene au fost avariate

Agenţia culturală a ONU afirmă că cel puţin 53 de situri istorice, clădiri religioase şi muzee ucrainene au fost avariate sau parţial distruse de la începutul războiului, potrivit BBC.

127 afișări
Imaginea articolului UNESCO: Peste 50 de situri istorice, biserici şi muzee ucrainene au fost avariate

Sursa foto: Profimedia

UNESCO a precizat că lista nu este exhaustivă, iar experţii continuă să verifice rapoartele privind alte daune.

Pagubele aduse la 29 de situri religioase, 16 clădiri istorice, patru muzee şi patru monumente au fost verificate cu ajutorul imaginilor din satelit şi a rapoartelor martorilor.

Mai mult de 12 dintre aceste situri se află în Harkov, una dintre zonele din Ucraina cele mai afectate de bombardamente.

Lista nu include nicio informaţie despre situri sau clădiri din oraşul asediat Mariupol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici