Ungaria a început administrarea vaccinului Sputnik V

  • Ungaria este singura ţară UE care a început să administreze vaccinul rusesc anti-Covid-19 Sputnik V.
  • Administrarea dozelor de vaccin Sputnik V a început vineri în patru spitale din Budapesta.
  • Ungaria a comandat 2 milioane de doze de Sputnik V din Rusia şi 5 milioane de doze Sinopharm din China.
731 afișări
Imaginea articolului Ungaria a început administrarea vaccinului Sputnik V

Ungaria a început administrarea vaccinului Sputnik V

Administrarea a 2.800 de doze de vaccin Sputnik V, care nu este aprobată în UE, a început vineri în patru spitale din Budapesta, a declarat medicul şef Cecilia Mueller într-o conferinţă de presă online, condorm DPA.

În total, 560 de medici generali au numit cinci pacienţi cu vârste cuprinse între 60 şi 74 de ani care nu suferă de boli preexistente pentru vaccinarea cu Sputnik V.

Ungaria a comandat 2 milioane de doze de Sputnik V din Rusia şi 5 milioane de doze Sinopharm din China.

Premierul Viktor Orban spunea, într-un interviu radio, că prima tranşă din vaccinul Sinopharm este aşteptată săptămâna viitoare.

Autorităţile ungare au criticat de mai multe ori procesul de aprobare şi achiziţionare a vaccinurilor de către Bruxelles. Orban spunea că procesul este „prea lent”.

Un decret recent a simplificat semnificativ procedura de aprobare de urgenţă a vaccinurilor anti Covid-19 în Ungaria: practic, este suficient dacă vaccinul este utilizat în cel puţin trei ţări din lume şi dacă a fost deja administrat la cel puţin 1 milion de oameni de pe Glob.

Ungaria are puţin sub 10 milioane de locuitori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici