Ungaria anunţă că dă Uniunea Europeană în judecată în decembrie, împotriva cotelor obligatorii de refugiaţi

Ministrul ungar al Justiţiei Laszlo Trocsanyi a anunţat marţi că Budapesta va da în judecată Uniunea Europeană, într-o procedură împotriva cotelor obligatorii de distribuire a refugiaţilor între statele UE, relatează AP în pagina electronică.

927 afișări
Imaginea articolului Ungaria anunţă că dă Uniunea Europeană în judecată în decembrie, împotriva cotelor obligatorii de refugiaţi

Ungaria anunţă că dă Uniunea Europeană în judecată în decembrie, împotriva cotelor obligatorii de refugiaţi (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Trocsanyi a anunţat că procesul va fi deschis în decembrie, după ce Parlamentul a aparobat marţi dimineaţa un proiect de lege care obligă Guvernul să declanşeze această procedură judiciară.

Sistemul UE de cote obligatorii este contrar voinţei majorităţii cetăţenilor Europei şi încalcă suveranitatea Ungariei, a apreciat ministrul ungar, adăugând că este necesar să i se permită fiecărui stat membru să decidă pe cine primeşte pe teritoriul său.

Ministrul ungar al Justiţiei a mai anunţat că aşteaptă ca şi alte ţări care se opun sistemului cotelor să se alăture acţiunii judiciare a Budapestei.

Ungaria, o ţară cu aproximativ zece milioane de locuitori, obligată conform acestui sistem de cote să primească aproximativ 2.000 de refugiaţi, ar putea fi nevoită să primească un număr mai mare, în contextul în care numărul migranţilor care sosesc în Europa creşte, a apreciat Trocsanyi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici