Ungaria are prima femeie preşedinte din istorie. Cine este aceasta

Katalin Novak a obţinut voturile necesare şi a devenit prima femeie preşedinte din Ungaria.

55212 afișări
Imaginea articolului Ungaria are prima femeie preşedinte din istorie. Cine este aceasta

Sursa foto: Twitter/Katalin Novak

Novak a obţinut joi 137 de voturi în Parlament, învingându-şi rivalul din opoziţie, economistul Péter Róna, care a obţinut 51 de voturi, potrivit Euronews.

Novak, în vârstă de 44 de ani, este o colaboratoare a premierului Viktor Orbán şi anterior a fost ministru al Tineretului şi Familiei.

„Aşa să mă ajute Dumnezeu”, a spus Novak după ce a obţinut sprijinul Parlamentului. În timpul discursului său, ea a condamnat războiul şi a spus că invadarea Ucrainei de către Rusia este inacceptabilă.

Katalin Novak a fost favorită scrutinului, în condiţiile în care partidul lui Orban are o mare majoritate în Parlament.

Numirea sa vine cu mai puţin de o lună înainte de alegerile parlamentare din Ungaria, care ar putea fi foarte strânse.

Şase partide din opoziţie au format, în premieră, o alianţă în speranţa că vor învinge partidul lui Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici