- Home
- Externe
- BUDAPESTA, (12.12.2019, 14:31)
- Mircea Olteanu
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Ungaria cere Uniunii Europene să recunoască faptul că energia nucleară va ajuta la combaterea schimbărilor climatice
Guvernul de la Budapesta a transmis joi că are o serie de condiţii înainte de a putea aproba Acordul verde european, inclusiv cerând ca Blocul comunitar să recunoască faptul că energia nucleară va ajuta la combaterea schimbărilor climatice, potrivit agenţiei Reuters.
377 afişări

Ungaria a transmis că are o serie de condiţii înainte de a putea aproba Acordul verde european
Gergely Gulyas, şeful Cancelariei premierului Viktor Orban, a declarat Ungaria dorea garanţii UE că acest acord privind clima nu va conduce la creşterea preţurilor în sectoarele energiei şi alimentelor, iar costurile vor fi suportate de marii poluatori.
"Ungaria este de acord cu obiectivele ambiţioase stabilite de UE, dar nu putem semna un cec în alb", a spus Gulyas. "Obiectivele climatice din 2050 nu pot avea drept consecinţă creşterea preţurilor la alimente sau energie", a completat oficialul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Mutațiile coronavirusului echivalează cu începutul unei noi pandemii“. Avertismentul președintelui Consiliului Științific din Franța
-
Principalul consilier medical din Franţa: Noile tulpini de coronavirus echivaleză cu o nouă pandemie
-
Ion Cristoiu: Un moment istoric: Avocatul Poporului al UE investighează secretizarea de către Comisia Europeană a contractelor cu firmele furnizoare de Vaccin împotriva Covid 19
-
ALERTĂ METEO, luni 25 ianuarie. Cod galben în cinci judeţe
Gulyas a mai afirmat că Ungaria şi-a redus emisiile de carbon cu o treime din 1990 şi până astăzi, în pofdida creşterii economice accentuate şi îşi dezvoltă acum economia fără a-şi mări amprenta de carbon, dar alte ţări nu au fost la fel de prudente.
Oficialul a mai afirmat că producţia de carbon pe cap de locuitor a Ungariei este de 6,3 tone pe an şi este mult mai mică decât nivelul de aproximativ 11 tone în Germania şi Olanda şi 20 de tone în Statele Unite.
Atingerea obiectivelor de neutralitate climatică până în anul 2050 ar costa Ungaria 50 de trilioane de forinţi (165 miliarde de dolari), un preţ care ar fi prohibitiv pentru ţara sa, a adăugat Gulyas.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





ULTIMA ORǍ
vezi mai multe