Ungaria vrea să construiască un gard la graniţa cu Serbia pentru combaterea imigraţiei ilegale

Guvernul ungar i-a ordonat ministrului de Interne să pregătească ridicarea unui gard de patru metri de-a lungul graniţei Ungariei cu Serbia, a declarat ministrul de Externe.

1608 afișări
Imaginea articolului Ungaria vrea să construiască un gard la graniţa cu Serbia pentru combaterea imigraţiei ilegale

Ungaria vrea să construiască un gard la graniţa cu Serbia pentru combaterea imigraţiei ilegale (Imagine: AP/Mediafax Foto)

Pregătirea ar trebui încheiată până miercuri, a declarat Peter Szijjarto după o întâlnire de Cabinet. Planurile sunt pentru o secţiune de 175 de kilometri de graniţă.

Guvernele ungar şi sârb se vor întâlni la 1 iulie pentru a examina măsurile, a precizat el.

Măsura nu contrazice obligaţiile internaţionale şi nici nu încalcă vreun contract internaţional, a declarat Szijjarto. El a afirmat că decizia Guvernului ungar nu este singulară, au fost garduri ridicate de-a lungul graniţelor Greciei cu Turcia, Bulgariei cu Turcia şi oraşelor spaniole din nordul Africii împotriva presiunii imigranţilor.

Guvernul a dat instrucţiuni şi pentru pregătirea bazei legale pentru declararea tuturor statelor UE şi statelor candidate ţări "sigure".

La o întâlnire a miniştrilor europeni de Interne, marţi, a reieşit că Ungaria a fost afectată cel mai grav de imigraţie dintre toate statele membre, a declarat el. Ministrul Agriculturii a examinat situaţia în rândul fermierilor din apropierea graniţei şi a afirmat că problemele legate de fluxul de imigranţi sunt "grave".

El a declarat că Ungaria speră că va exista o soluţie comună în UE în privinţa "acestei provocări serioase", dar Ungaria "nu mai poate aştepta".

Între timp, parlamentarii desfăşoară o dezbatere în legătură cu un amendament susţinut de Guvern pe tema legii imigraţiei, care va înăspri normele de primire a statutului de refugiat în Ungaria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici