UNICEF afirmă că un container cu ajutoare esenţiale pentru mame şi copii a fost jefuit în portul din Haiti

Agenţia ONU pentru copii a declarat că unul dintre containerele de ajutor din portul principal din Haiti, care conţinea „articole esenţiale pentru supravieţuirea mamei, a nou-născutului şi a copilului”, a fost jefuit, în timp ce bandele controlează tot mai mult capitala, scrie Reuters.

218 afișări
Imaginea articolului UNICEF afirmă că un container cu ajutoare esenţiale pentru mame şi copii a fost jefuit în portul din Haiti

UNICEF afirmă că un container cu ajutoare esenţiale pentru mame şi copii a fost jefuit în portul din Haiti

Haiti se străduieşte să rezolve o criză politică şi umanitară de lungă durată care, potrivit avertismentelor agenţiei pentru copii, UNICEF, provoacă o foamete record şi malnutriţie care pune în pericol viaţa în unele zone din capitala Port-au-Prince.

Primul ministru, Ariel Henry, a declarat săptămâna aceasta că va demisiona odată ce va fi instituit un consiliu de tranziţie. Bande puternic înarmate au preluat controlul asupra unei mari părţi a oraşului, iar grupurile de apărare a drepturilor omului au raportat numeroase omoruri, răpiri şi violenţe sexuale.

UNICEF a declarat că unul dintre cele 17 containere ale sale a fost jefuit în portul Port-au-Prince, unde a declarat că 260 de containere aparţinând organizaţiilor umanitare sunt controlate de grupuri armate.

„Jefuirea proviziilor care sunt esenţiale pentru a salva viaţa copiilor trebuie să înceteze imediat”, a declarat Bruno Maes, reprezentantul UNICEF în Haiti.

„Acest incident are loc într-un moment critic, când copiii au cea mai mare nevoie de ele”.

Proviziile din containerul jefuit includeau aparate de resuscitare şi echipamente conexe, a precizat UNICEF. Agenţia a avertizat că trei din patru femei din zona Port-au-Prince nu au acces la asistenţă medicală şi nutriţie de bază.

De asemenea, în Port-au-Prince, unele spitale au fost forţate să se închidă din motive de siguranţă şi doar două săli de operaţii chirurgicale sunt operaţionale, potrivit UNICEF.

Penuria de electricitate, de combustibil şi de materiale medicale a afectat spitalele din întreaga ţară, şase din zece unităţi neputând funcţiona, a adăugat UNICEF.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici