UNICEF: Aproape 170 de milioane de copii sub 10 ani sunt nevaccinaţi împotriva rujeolei

Aproape 170 de milioane de copii sub 10 ani, la nivel global, inclusiv 2,5 milioane în SUA, nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, avertizează UNICEF, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

206 afișări
Imaginea articolului UNICEF: Aproape 170 de milioane de copii sub 10 ani sunt nevaccinaţi împotriva rujeolei

UNICEF: Aproape 170 de milioane de copii sub 10 ani sunt nevaccinaţi împotriva rujeolei

În medie, peste 21 de milioane de copii rămân nevaccinaţi împotriva uneia dintre cele mai infecţioase boli, a adăugat UNICEF.

"Baza pentru epidemiile de rujeolă din zilele noastre a fost pusă cu ani în urmă. Virusul întotdeaună va găsi copii nevaccinaţi", a declarat directorul executiv Henrietta Fore.

Simon Stevens, din cadrul sistemului naţional de sănătate al Marii Britanii, a avertizat că situaţia trebuie să fie luată în serios

"Vaccinarea ta şi a copilului tău împotriva bolilor este esenţială pentru a rămâne sănătoşi, în schimb respingerea acestuia este o problemă de sănătate seriasă", declarat acesta.

Stevens a să cerut platformelor de socializare online, Facebook şi Twitter, să ia măsuri împotriva propagandei şi zvonurile.

Estimativ, între unul şi trei persoane la fiecare 1.000 de cazuri de rujeolă o să moară, existând complicaţii şi pentru persoanele sare trăiesc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici