Uniunea Europeană a redus fondurile alocate ţărilor membre mai puţin dezvoltate, a crescut bugetul pentru migraţie / UPDATE: Consiliul UE a aprobat creşterea bugetului pentru migraţie

Statele Uniunii Europene au aprobat luni propunerea Comisiei Europene privind bugetul pe anul 2017, proiect care prevede reducerea fondurilor alocate statelor europene mai puţin dezvoltate şi creşterea bugetului pentru securitate şi gestionarea migraţiei, scrie Reuters pe pagina electronică.

1564 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană a redus fondurile alocate ţărilor membre mai puţin dezvoltate, a crescut bugetul pentru migraţie / UPDATE: Consiliul UE a aprobat creşterea bugetului pentru migraţie

Uniunea Europeană a redus fondurile alocate ţărilor membre mai puţin dezvoltate, a crescut bugetul pentru migraţie

Propunerea Comisiei Europene de sporire a fondurilor pentru gestionarea crizei imigranţilor a fost pe deplin susţinută de guvernele statelor membre. Astfel, bugetul pentru migraţie şi securitate pe anul 2017 va creşte cu aproape 25% în comparaţie cu cel de anul acesta, se afirmă într-o notă a Consiliului Uniunii Europene.

Bugetul pentru migraţie se va ridica anul viitor la 5,2 miliarde de euro, fondurile urmând a fi folosite pentru consolidarea frontierelor externe, redistribuirea solicitanţilor de azil şi integrarea migranţilor, în timp ce 2,2 miliarde de euro ar urma să fie folosite pentru acţiuni în afara Blocului comunitar care au drept scop să abordeze cauzele imigraţiei.

Pentru a compensa cheltuielile mai mari cu privire la migraţie şi stimularea creşterii economice, UE a convenit să reducă cheltuielile cu alte programe şi să reducă fondurile destinate regiunilor mai puţin dezvoltate ale Blocului, marea majoritate aflate în partea de est.

Ţările din estul Uniunii Europene, principalele beneficiare ale fondurilor pentru dezvoltare, se tem că această decizie ar putea deschide calea pentru reduceri şi mai mari în următorii ani, au afirmat mai mulţi diplomaţi.

Consiliul a aprobat reducerea bugetului UE pentru 2017 cu 7% comparativ cu nivelul de anul acesta.

Proiectul Comisiei Europene, care a fost aprobat de Consiliul Uniunii Europene, urmează să fie dezbătut în Parlamentul European.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici