Uniunea Europeană aprobă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Consiliul Uniunii Europene a aprobat, vineri, asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina, în valoare de un miliard de euro, în eforturile de respingere a invaziei militare ruse.

277 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană aprobă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

"Consiliul a adoptat astăzi asistenţă în valoare de un miliard de euro, prin intermediul Instrumentului European pentru Pace (EPF), ceea ce va contribui la consolidarea capabilităţilor şi rezilienţei Ucrainei, pentru apărarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale, pentru protejarea populaţiei civile de agresiunea militară rusă aflată în curs", a comunicat Consiliul UE, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Noul pachet de asistenţă va finanţa furnizarea în Ucraina a obuzelor de 155 de milimetri şi, dacă va fi solicitat, vor fi livrate şi rachete, prin achiziţii comune de către state UE de la industria europeană de apărare.

"Decizia de astăzi este un nou pas major pentru furnizarea de muniţie suplimentară Ucrainei. Forţele armate ucrainene au nevoie de cantităţi substanţiale de muniţie, pentru apărarea poporului ucrainean şi a teritoriului ţării. Au nevoie rapid de armament. Împreună cu decizia anterioară de a furniza rapid muniţie din stocurile existente, angrenăm două miliarde de euro în acest scop, aducând asistenţa militară totală oferită de UE la nivelul de 5,6 miliarde de euro", a declarat Josep Borrell, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici