Uniunea Europeană este preponderent rurală. Doar 39% din populaţia statelor membre locuia în oraşe, în 2018

În 2018, 39,3% din populaţie locuiau în oraşe, 31,6% locuiau în comune şi suburbii, iar 29,1% locuiau în mediul rural, arată datele Oficiului European pentru Statistică (Eurostat) publicate vineri.

1417 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană este preponderent rurală. Doar 39% din populaţia statelor membre locuia în oraşe, în 2018

Uniunea Europeană, preponderent rurală. Doar 39% din populaţia statelor membre locuia în oraşe, în 2018

În 2019, cel mai scăzut nivel în ceea ce priveşte competenţele digitale au fost, în Uniunea Europeană, în rândul adulţilor care locuiau în zonele rurale (48% aveau abilităţi digitale de bază sau peste nivelul de bază), 55% în rândul celor care locuiau în comune şi suburbii şi 62% în rândul oamenilor care locuiau în oraşe.

Totodată, cel mai înalt nivel referitor la comptenţele digitale în rândul statelor europene a fost înregistrat în rândul adulţilor care locuiau în oraşe, excepţie fâcând Belgia şi Malta.

Anul trecut, diferenţa legată de competenţe digitale între locuitorii din zona urbană şi cea ruarală a fost, în medie, de 11 puncte procentuale. Acest decalaj a depăşit pragul de 20 puncte procentuale în Irlanda (20 pp), Lituania (21 pp), Ungaria (22 pp), iar Bulgaria, Grecia, Croaţia şi Portugalia cu 33 puncte procentuale fiecare.

Nivelul general al competenţelor digitale în UE a crescut uşor în ultimii ani. În oraşe, ponderea a crescut de la 60%, în 2015, la 62% în 2019, în zonele rurale de la 46%, în 2015, la 48% în 2019, în timp ce în comune şi suburbii a înregistrat un avans de la 54% în 2015 la 55% în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici