Uniunea Europeană îl somează pe Viktor Orban să retragă afirmaţiile privind pedeapsa cu moartea

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a condamnat declaraţiile premierului Ungariei, Viktor Orban, privind posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea, cerându-i să revină asupra afirmaţiilor.

184 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană îl somează pe Viktor Orban să retragă afirmaţiile privind pedeapsa cu moartea

Uniunea Europeană îl somează pe Viktor Orban să retragă afirmaţiile privind pedeapsa cu moartea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este necesar să comentăm un lucru evident. Ne opunem cu vehemenţă aplicării pedepsei cu moartea. Orban trebuie să clarifice imediat că nu are această intenţie. Dacă nu o va face, va exista o confruntare puternică de idei", a afirmat Jean Claude Juncker, citat de Corriere della Sera.

"Carta UE a drepturilor fundamentale interzice pedeapsa cu moartea", a subliniat Juncker.

"Nu există dubii că pedeapsa cu moartea intră în contradicţie cu valorile fundamentale ale Uniunii Europene", a spus, la rândul său, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat marţi că analizează posibilitatea reintroducerii pedepsei cu moartea, abolită în 1990. "Reintroducerea pedepsei cu moartea trebuie să fie pe agenda de lucru", afirmase Orban.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici