Uniunea Europeană solicită combaterea fake news-urilor care leagă tehnologia 5G de răspândirea coronavirusul

  • Ţările UE şi-au exprimat îngrijorarea într-o videoconferinţă pe teme digitale.
  • Zvonurile false au dus la peste 140 de atacuri incendiare asupra stâlpilor de telefonie mobilă.
  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii a demontat aceste zvonuri.
441 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană solicită combaterea fake news-urilor care leagă tehnologia 5G de răspândirea coronavirusul

Uniunea Europeană solicită combaterea fake news-urilor care leagă tehnologia 5G de răspândirea coronavirusul

Ţările europene, care mizează pe 5G ca să le impulsioneze creşterea economică, vor să combată teoriile conspiraţioniste care leagă tehnologia wireless de răspândirea noului coronavirus, teorii care au dus la incendierea câtorva stâlpi cu antene.

Conform grupurilor de lobby europene ETNO şi GSMA, zvonurile false au dus la peste 140 de atacuri incendiare asupra stâlpilor de telefonie mobilă din 10 ţări europene şi la atacuri asupra personalului de întreţinere.

În Marea Britanie au avut loc 87 de atacuri, în Olanda 30, dar au fost raportate cazuri şi în Franţa, Belgia, Italia şi Germania.

Conform unui document al Uniunii Europene, ţările membre şi-au exprimat îngrijorarea într-o videoconferinţă pe teme digitale, care a avut loc vineri.

Consiliul miniştrilor Uniunii Europene “a subliniat importanţa combaterii dezinformării cu privire la reţelele 5G, în special a zvonurilor care pretind că aceste reţele sunt periculoase pentru sănătate sau că au vreo legătură cu COVID-19”, se arată în document.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a demontat aceste zvonuri, spunând că viruşii nu pot fi transportaţi de undele radio sau pe reţelele mobile şi că au fost raportate cazuri de COVID-19 şi în ţări care nu au reţele 5G. Comisia Europeană, executivul Uniunii Europene, a respins şi ea aceste zvonuri.

Uniunea Europeană speră ca tehnologia 5G să ajute la revenirea după pandemie şi să concureze mai eficient Statele Unite şi China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici