Uniunea Europeană verifică dacă nave ruse au transferat combustibil de avioane în Siria prin spaţiul comunitar

Uniunea Europeană verifică informaţii potrivit cărora nave ruse ar fi transportat combustibil de avioane în Siria trecând prin spaţiul comunitar, afirmă surse UE citate de site-ul agenţiei Reuters.

1807 afișări
Imaginea articolului Uniunea Europeană verifică dacă nave ruse au transferat combustibil de avioane în Siria prin spaţiul comunitar

Uniunea Europeană verifică dacă nave ruse au transferat combustibil de avioane în Siria prin spaţiul comunitar

Cel puţin două nave sub pavilion rus au tranzitat porturi din Republica Cipru înainte de a ajunge în Siria, au declarat surse din cadrul serviciilor de informaţii europene. Alte nave ar fi tranzitat porturi din Grecia înainte de a transfera combustibil pentru avioane în Siria.

Directiva Consiliului UE 1.323/2014 interzice exportul de combustibil pentru avioane în Siria de pe teritoriul Uniunii Europene, indiferent dacă marfa provine sau nu din state membre UE.

"Uniunea Europeană este conştientă de aceste informaţii şi acţionează în consecinţă", a transmis un funcţionar din cadrul Comisiei Europene citat de site-ul agenţiei Reuters.

Rusia este un susţinător al Administraţiei Bashar al-Assad şi efectuează raiduri aeriene antiteroriste în Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici