Universitatea din New York i-a oferit o bursă lui Chen Guangcheng

Militantul chinez pentru drepturi civice, Chen Guangcheng, a primit o bursă din partea Universităţii din New York (NYU).

166 afișări
Imaginea articolului Universitatea din New York i-a oferit o bursă lui Chen Guangcheng

Chen Guangcheng (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Chen Guangcheng are relaţii de lungă durată cu facultatea de drept a Universtităţii din New York şi îi propunem o bursă la NYU, fie la New York, fie în alt centru universitar al nostru", a declarat purtătorul de cuvânt al universităţii, John Beckman.

Nici un alt detaliu nu a fost dat publicităţii de către universitate.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat american, a anunţat vineri că militantul chinez ar putea primi foarte repede un paşaport şi o viză pentru Statele Unite, adăugând că el a primit o ofertă de bursă din partea unei universităţi americane,.

"Guvernul chinez a susţinut că va accepta cererea lui Chen de a obţine documentele necesare pentru călători", a declarat purtătorul de cuvânt, Victoria Nuland, adăugând că a primit o ofertă de bursă din partea unei universităţi americane.

Cazul acestui avocat fără vedere specializat pe subiectul avorturilor , a provocat o criză în ceea ce priveşte relaţiile dintre Statele Unite şi China, ţări care s-au întâlnit vineri la Beijung pentru cea de a doua zi, şi ultima, al "dialogului strategic şi economic" anual.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici