Universitatea Oxford creează burse Margaret Thatcher

Universitatea Oxford a decis să-i aducă un omagiu fostului premier britanic Margaret Thatcher, decedată luna trecută, creând un fond destinat acordării unor burse de studii unor "viitori conducători", mai ales celor de origine modestă, scrie Daily Telegraph în ediţia de marţi.

251 afișări
Imaginea articolului Universitatea Oxford creează burse Margaret Thatcher

Universitatea Oxford creează burse Margaret Thatcher (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fondul Margaret Thatcher", dotat cu 100 de milioane de lire sterline (118 milioane de euro), se bucură de sprijinul unor personalităţi precum fostul premier britanic Tony Blair sau fostul preşedinte american George Bush Sr. Scopul fondului este de a le permite tinerilor care au reuşit "în pofida tuturor obstacolelor" să se integreze în prestigioasa universitate britanică.

În fiecare an, zece "bursieri Thatcher" vor fi selectaţi din întreaga lume, de preferat provenind din medii defavorizate, precizează cotidianul conservator.

Margaret Thatcher, decedată la 8 aprilie la vârsta de 87 de ani, a studiat chimia la Universitatea Oxford.

Un fost consilier al "Doamnei de Fier", Charles Powell, însărcinat cu contactarea unor posibili sponsori, a obţinut şi sprijinul foştilor secretari de Stat americani Henry Kissinger şi Condoleezza Rice.

"Ei o consideră o personalitate istorică şi şi-au dorit să fie asociaţi cu un instrument dedicat moştenirii sale", a declarat Powell pentru Daily Telegraph. "Aceasta depăşeşte politicul, depăşeşte orgoliul", a subliniat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici