Universităţile private britanice recrutează numeroşi studenţi din România

Universităţi private britanice încearcă să recruteze studenţi din Europa, din cauza declinului demografic, a declarat un oficial de rang înalt în domeniu, notând că sunt recrutaţi deja numeroşi studenţi din România, atraşi de perspectiva unor viitoare angajări, relatează site-ul The Sunday Times.

1004 afișări
Imaginea articolului Universităţile private britanice recrutează numeroşi studenţi din România

Universităţile private britanice recrutează numeroşi studenţi din România (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Potrivit site-ului publicaţiei, directorul Biroului pentru Acces Egal (OFA) Les Ebdon a declarat că "este evident că va exista o încercare de a recruta mai mult din UE", în contextul în care limita impusă asupra locurilor umează să fie anulată anul viitor.

"Având în vedere declinul demografic din această ţară, universităţile se vor uita pe piaţa UE, unde este un număr mare de studenţi, mulţi absolvenţi din UE dându-şi de asemenea seama că oportunităţile de angajare sunt mai bune în această ţară", a subliniat Ebdon, în pofida faptului că instituţiile se tem că aceştia nu vor putea să restituie împrumuturile acordate.

"În pofida faptului că această cotă nu a fost anulată, putem să observăm că furnizorii privaţi recrutează deja şi raportează un număr important de studenţi din România", a adăugat directorul OFA.

Un număr de universităţi, ca cea din Bristol, Imperial College London sau cea din Manchester efectuează deja recrutări în România, dar şi în Bulgaria, potrivit The Sunday Times.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici