Unul din cinci americani crede că Barack Obama este musulman

Unul din cinci americani crede că preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, este musulman, relevă joi un sondaj realizat de Pew Research Center.

45 afișări
Imaginea articolului Unul din cinci americani crede că Barack Obama este musulman

Unul din cinci americani crede că Barack Obama este musulman (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În pofida faptului că preşedintele american merge în mod frecvent la biserică şi a declarat în mod public, în mai multe rânduri, că este creştin, de când s-a instalat la Casa Albă, în urmă cu aproximativ doi ani, numărul de americani care cred că acesta este musulman este, în realitate, în creştere, arată această anchetă.

În paralel, numărul de americani care-l identifică, în mod corect, pe Barack Obama ca fiind creştin, a scăzut la aproape jumătate, într-un an, la 34 la sută.

Sondajul evidenţiază faptul că o treime dintre republicani cred că preşedintele american este de confesiune musulmană, un număr, practic, dublu, în comparaţie cu cel de anul trecut.

Numărul persoanelor neînscrise într-un partid politic şi care împărtăşesc această părere eronată a crescut, de asemenea, cu opt procente, la 18 la sută.

Sondajul a fost realizat înaintea declaraţiilor preşedintelui american, săptămâna trecută, în apărarea dreptului musulmanilor de a construi o moschee în apropiere de zona atentatelor de la 11 septembrie 2001, la New York, în numele libertăţii religioase, garantate de Constituţie.

Aceste declaraţii au provocat un scandal mediatic şi au suscitat nemulţumire în rândul familiilor victimelor atentatelor.

Între persoanele chestionate care susţin că Obama este musulman, 60 la sută afirmă că au aflat acest lucru din presă.

Casa Albă a reacţionat declarând, pentru Washington Post, că aceste aprecieri incorecte cu privire la religia preşedintelui sunt rezultatul "campaniilor de dezinformare" purtate de oponenţi.

"În timp ce preşedintele a fost asiduu şi personal angajat în credinţa sa creştină, oamenii s-au hotărât să pună în circulaţie informaţii asupra preşedintelui, asupra valorilor şi credinţelor acestuia", a declarat Joshua DuBois, consilierul religios al Casei Albe.

Sondajul Pew a fost realizat în perioada 21 iulie-3 august, asupra unui eşantion de 3.003 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici