Unul din liderii cartelului Sinaloa ar putea fi eliberat din închisoare

Héctor Palma a petrecut ultimii 28 de ani în închisori din SUA şi din Mexic.

243 afișări
Imaginea articolului Unul din liderii cartelului Sinaloa ar putea fi eliberat din închisoare

Unul din liderii cartelului Sinaloa ar putea fi eliberat din închisoare

Un judecător din Mexic a ordonat eliberarea din închisoare a unui celebru baron al drogurilor, care a fondat puternicul cartel Sinaloa împreună cu Joaquín „El Chapo" Guzmán. Héctor Palma, în vârstă de 63 de ani, a pledat vinovat pentru trafic de droguri în 2005. El ar putea fi eliberat după ce un judecător a declarat că nu există suficiente dovezi pentru a continua să fie închis pentru o serie de acuzaţii.

Palma a mai fost la un pas de eliberare în urmă cu doi ani, când a fost achitat de acuzaţiile de crimă organizată. Totuşi, el a fost arestat imediat după ce un judecător a anulat achitarea, argumentând că doi martori care l-au acuzat de două crime şi de legături cu traficul de droguri ar trebui să fie găsiţi pentru a putea depune mărturie împotriva sa. Procuratura nu a reuşit să îi găsească pe cei doi martori, astfel că judecătorul a decis, din nou, să-l elibereze pe Palma.

Palma este unul dintre cei mai cunoscuţi lorzi ai drogurilor din anii '80 şi '90. El şi-a început cariera infracţională ca asasin plătit pentru Miguel Ángel Félix Gallardo, unul dintre fondatorii cartelului de droguri din Guadalajara.

Când Miguel Ángel Félix Gallardo a fost arestat în 1989, imperiul său s-a împărţit în două. O parte a fost controlată de nepoţii săi, fraţii Arellano Félix, cu baza de putere în oraşul Tijuana, şi alta a fost condusă de Palma şi Joaquín „El Chapo" Guzmán, cu sediul în statul Sinaloa.

Cele două grupări au început să lupte între ele, iar Palma a fost acuzat că l-a „trădat" pe Felix Gallardo, păstrând pentru el însuşi veniturile obţinute dintr-un transport de droguri.

Héctor Palma a fost arestat în 1995, la scurt timp după ce avionul privat cu care călătorea s-a prăbuşit. Palma a fost extrădat în SUA în 2007 şi predat înapoi autorităţilor mexicane în 2016, după ce şi-a ispăşit pedeapsa pentru trafic de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici