Unul dintre cei doi neonazişti care l-au ameninţat pe Obama îşi contestă inculparea

Unul dintre cei doi neonazişti arestaţi în octombrie pentru că au proferat ameninţări cu moartea împotriva lui Barack Obama, înainte ca acesta să fie ales preşedinte al SUA, a contestat joi inculparea sa, susţinând că nu există suficienţi albi în rândul juraţilor care l-au acuzat.

12 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei doi neonazişti care l-au ameninţat pe Obama îşi contestă inculparea

Unul dintre cei doi neonazişti care l-au ameninţat pe Obama îşi contestă inculparea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acuzării, Daniel Cowart, în vârstă de 20 de ani, şi Paul Schlesselman, în vârstă de 18 ani, au conspirat pe Internet timp de o lună pentru a-şi procura arme de foc în vederea realizării "unui proiect de furt, însoţit de ucidere" şi au "proferat ameninţări cu moartea împotriva lui Barack Obama".

Ei au fost arestaţi la 24 octombrie şi inculpaţi de un juriu federal din Tennessee la 5 noiembrie, la o zi după alegerea candidatului democrat în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Avocatul lui Daniel Cowart a invocat subiectivismul juriului, argumentând că există numai două persoane albe, în timp ce toţi cei 21 sunt americani de origine străină.

"Un asemenea grad de subreprezentare a juraţilor albi nu este just şi rezonabil", iar "statistic, nu s-ar fi putut ajunge aici ... fără o excludere sistematică din procesul de selecţie a juraţilor a persoanelor de rasă albă", a explicat avocatul.

El a apreciat totodată că nu este drept ca Daniel Cowart să fie judecat într-un comitat în care 64 la sută din electorat a votat pentru Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici