Unul dintre cei mai importanţi lideri ai grupării Stat Islamic a fost ucis - VIDEO

Unul dintre cei mai importanţi lideri ai grupării Stat Islamic, Tariq al-Harzi, pentru prinderea căruia Statele Unite ale Americii oferiseră o recompensă de 3 milioane de dolari, a fost ucis în urma unui raid aerian, informează CNN.

3529 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cei mai importanţi lideri ai grupării Stat Islamic a fost ucis - VIDEO

(Imagine: Captura video)

Tunisianul Tariq al-Harzi, cunoscut sub numele de "emirul sinucigaşilor cu bombă", a fost ucis în urma unui raid aerian efectuat de coaliţia internaţională în Siria, potrivit unui oficial american, citat de CNN.

Al-Harzi juca un rol esenţial în gruparea teroristă Stat Islamic, el contribuind la obţinere de arme şi recrutarea de jihadişti pentru operaţiunile din Siria şi Irak. El este unul dintre primii străini care s-a alăturat grupării teroriste şi a contribuit major la pregătirea jihadiştilor care s-au aruncat în aer sau au folosit maşini-capcană pentru a ucide cât mai mulţi adversari.

"Pierderea lui Tariq al-Harzi pentru SI este foarte importantă. Vor avea nevoie de o perioadă destul de lungă de timp pentru a-l înlocui", a declarat Mike Rogers pentru CNN.

Statul Islamic a cucerit porţiuni vaste în estul Siriei şi nordul Irakului, pe care le-a proclamat califat şi le impune locuitorilor acestor zone o interpretare extrem de dură a legii islamice (sharia).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici