Unul dintre reactoarele de la Kozlodui, oprit din cauza unui scurtcircuit

Unul dintre cele două reactoare ale centralei nucleare bulgare de la Kozlodui a fost oprit sâmbătă, ca urmare a producerii unui scurtcircuit la instalaţia electrică secundară, a anunţat conducerea centralei, subliniind că incidentul nu prezintă "nici un pericol", relatează AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Unul dintre reactoarele de la Kozlodui, oprit din cauza unui scurtcircuit

Unul dintre reactoarele de la Kozlodui, oprit din cauza unui scurtcircuit

"Un scurtcircuit (produs la nivelul) generatorului reacotrului numărul cinci ne-a determinat să deconectăm întreg ansamblul de la unitatea care produce 1.000 de megawaţi şi să oprim reactorul", a declarat responsabilul de securitatea centralei Mitko Iankov.

Incidentul s-a produs sâmbătă, la ora 03.29 (03.29 ora României), a precizat conducerea centralei, subliniind absenţa oricărei scurgeri radioactive.

"Incidentul nu prezintă nici un pericol pentru securitatea reactorului în măsura în care a intervenit pe interfaţa reţelei generatorului", a subliniat Iankov.

Experţii urmează să stabilească la acest sfârşit de săptămâna cauza incidentului şi să evalueze amploarea lucrărilor de reparaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici