UPDATE Cel puţin 35 de morţi în urma unui atentat produs în Bagdad. Atacul a fost revendicat

  • Atac terorist într-o zonă aglomerată din capitala Irakului.
  • Bilanţul preliminar al atentatului produs în zona Sadr City din Bagdad a fost de doi morţi şi 13 răniţi.
  • Ulterior, numărul victimelor a crescut considerabil.
590 afișări
Imaginea articolului UPDATE Cel puţin 35 de morţi în urma unui atentat produs în Bagdad. Atacul a fost revendicat

Cel puţin doi morţi în urma unui atentat produs în Bagdad

UPDATE. Explozia din piaţa Sadr Citydin, Bagdad, a ucis cel puţin 35 de persoane. Atacul a avut loc într-o piaţă aglomerată.

Atacul de luni are loc după o explozie pe piaţa aglomerată Maridi din Sadr City, pe 30 iunie, care a rănit cel puţin 15 persoane. În aprilie, IS a revendicat un autoturism care a ucis patru persoane şi a rănit alte 20 în aceeaşi zonă.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atentatul în care au fost ucise luni peste 30 de persoane într-o piaţă cunoscută din Bagdad, în ajunul sărbătorii musulmane Eid al-Adha, relatează AFP.

Într-un mesaj difuzat pe canalul său Telegram, SI afirmă că atentatul a fost comis de un kamikaze, Abu Hamza Al-Iraqi, care şi-a detonat centura cu explozibili.

//////////////////////////////

Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar altele sunt rănite în urma unui atac terorist produs luni după-amiază într-o zonă aglomerată din Bagdad, conform celui mai recent bilanţ anunţat de autorităţile irakiene.

O bombă a explodat într-o piaţă comercială situată în zona Al-Waheilat, în cartierul Sadr City din capitala Irakului, conform agenţiei de presă irakiene INA.

Bilanţul actual este de zece morţi şi 20 de răniţi, au declarat oficiali din cadrul echipelor de intervenţie citaţi de postul tv Al Jazeera.

Zeci de echipaje medicale şi de poliţie au intervenit la locul atentatului.

În Irak este activă organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic, dar şi grupuri insurgente, inclusiv pro-iraniene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici