Uraganul Sandy: Bilanţul pierderilor proprii estimate de AIG

American International Group (AIG) estimează că va înregistra costuri de aproximativ 1,3 miliarde de dolari după taxe şi plăţile de reasigurări, în urma pagubelor produse de uraganul Sandy, aceasta fiind cea mai mare sumă anunţată de o companie de asigurări din SUA în urma furtunii.

108 afișări
Imaginea articolului Uraganul Sandy: Bilanţul pierderilor proprii estimate de AIG

Uraganul Sandy: Bilanţul pierderilor economice (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

AIG va efectua contribuţii în valoare totală de un miliard de dolari către subsidiarele din SUA de asigurare de proprietate şi accident.

Uraganul Sandy a ajuns pe ţărm în luna octombrie, lovind coasta statului New Jersey şi provocând mai multe decese, pagube materiale substanţiale şi suspendarea activităţii economice în regiune, inclusiv în New York.

Grupul Travelers, singurul asigurător din componenţa indicelui bursier Dow Jones Industrial Average, a anunţat recent că va cheltui 1,14 miliarde de dolari în urma uraganului Sandy.

Allstate, cea mai mare companie de asigurări auto şi pentru locuinţe listată la bursă în SUA, estimează că va înregistra costuri de 1,28 miliarde de dolari din cauza uraganului.

"Din cauza complexităţii factorilor care contribuie la aceste pierderi, nu poate exista nicio garanţie că pierderile finale asociate acestei furtuni nu vor fi diferite de această estimare", precizează AIG.

AIG a înregistrat în trimestrul al treilea al anului trecut costuri de 574 milioane de dolari în urma uraganului Irene.

În primul trimestru al anului trecut, grupul american a pierdut 1,7 miliarde de dolari din cauza dezastrelor naturale, o mare parte din sumă fiind asociată cutremurului devastator din martie 2011 din Japonia, urmat de un val uriaş care a provocat catastrofa nucleară de la Fukushima.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici