"Următoarea pandemie poate veni oricând”. Avertisment al grupul de experţi din cadrul G20

  • Următoarea pandemie globală ar putea avea loc în orice moment şi lumea trebuie să înceapă să se pregătească pentru aceasta acum, a declarat pentru CNBC Tharman Shanmugaratnam, ministru în cabinetul din Singapore.
  • Tharman co-prezidează un grup de experţi globali G-20 care a publicat un raport care propunea măsuri pentru prevenirea focarelor şi pentru a răspunde rapid oricărei pandemii viitoare.
  • Măsurile includ „finanţare mai bună şi mai fiabilă” pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, precum şi implicarea instituţiilor internaţionale, cum ar fi Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, pentru a contribui la finanţarea luptei împotriva unei pandemii, a spus Tharman.
1828 afișări
Imaginea articolului "Următoarea pandemie poate veni oricând”. Avertisment al grupul de experţi din cadrul G20

"Următoarea pandemie poate veni oricând”. Avertisment al grupul de experţi din cadrul G20

„Nu avem luxul să aşteptăm ca pandemia de Covid să se termine înainte să începem să ne pregătim pentru următoarea pandemie, pentru că următoarea pandemie poate veni  în orice moment”, a declarat Tharman pentru CNBC la summitul G-20 din Italia.

„Aşadar, trebuie ne folosim de situaţia actuală a pandemiei de Covid, pentru a construi, de asemenea, capacităţile necesare pentru a face faţă următoarei pandemii”, a adăugat el.

Vineri, un grup de experţi din cadrul G-20 a lansat un raport care propunea măsuri pentru a răspunde rapid oricărei pandemii viitoare. Tharman co-prezidează comisia împreună cu fostul secretar al Trezoreriei SUA, Larry Summers, şi cu directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, Ngozi Okonjo-Iweala.

Măsurile includ „finanţare mai bună şi mai fiabilă” pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, precum şi implicarea instituţiilor internaţionale, cum ar fi Banca Mondială şi Fondul Monetar Internaţional, pentru a contribui la finanţarea luptei împotriva unei pandemii.

El a adăugat că actualul sistem internaţional de răspuns la o pandemie globală este „fragmentat” şi „subfinanţat”. Pentru a acoperi acest decalaj, grupul a propus înfiinţarea unui nou fond global cu minimum 10 miliarde de dolari pe an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici