Ursula von der Leyen: Acordul privind migraţia din Tunisia este un model pentru alţii

Pactul încheiat de Uniunea Europeană cu Tunisia poate servi drept model pentru alte ţări, a declarat duminică preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

591 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen: Acordul privind migraţia din Tunisia este un model pentru alţii

Ursula von der Leyen: Acordul privind migraţia din Tunisia este un model pentru alţii

Declaraţiile privind pactul încheiat de Uniunea Europeană cu Tunisia, care poate servi drept model pentru alte ţări, au fost făcute de Ursula von der Leyen, în contextul în care UE se străduieşte să oprească fluxurile neautorizate de migranţi care traversează Mediterana.

Săptămâna trecută, UE şi Tunisia au semnat un acord de „parteneriat strategic”, care prevede, printre altele, combaterea traficanţilor de persoane şi înăsprirea frontierelor.

De asemenea, Europa a promis un ajutor de 1 miliard de euro pentru a ajuta Tunisia să îşi redreseze economia afectată şi să salveze finanţele statului.

„Vrem ca acordul nostru cu Tunisia să fie un model. Un proiect pentru viitor. Pentru parteneriatele cu alte ţări din regiune”, a declarat von der Leyen în cadrul unei conferinţe la Roma.

Ea a spus că UE ar trebui să ofere o cale legală de a primi migranţi, în loc ca aceştia să îşi rişte viaţa în traversări periculoase pe mare.

Noile parteneriate strategice ar conţine dezvoltarea economică, comerţul şi investiţiile, cu avantaje reciproce în domenii precum clima şi energia regenerabilă.

„Această regiune mediteraneană dispune din abundenţă de resurse naturale vaste, precum soarele, vântul şi peisaje imense. Aveţi potenţialul şi ambiţia de a fi centrale energetice globale într-o lume netă zero”, a spus ea, citând parteneriatele Europei cu Egiptul şi Marocul în domeniul hidrogenului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici