Ursula von der Leyen, ameninţată cu o moţiune de cenzură a Parlamentului European

Trei lideri ai grupului Înnoim Europa din Parlamentul European au cerut, luni, o moţiune de cenzură împotriva Comisiei Europene conduse de Ursula von der Leyen, din cauza aprobării Planului de relansare destinat Poloniei în pofida problemelor cu respectarea normelor statului de drept.

11069 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen, ameninţată cu o moţiune de cenzură a Parlamentului European

Ursula von der Leyen, ameninţată cu o moţiune de cenzură a Parlamentului European

Iniţiativa le aparţine eurodeputaţilor Sophie in't Veld (Olanda), Guy Verhofstadt (Belgia) şi Luis Garicano (Spania), dar, pentru iniţierea unui vot împotriva Comisiei Europene vor fi necesare în total 70 de semnături.

"Dacă Ursula von der Leyen va continua să refuze aplicarea cu seriozitate a regulilor de condiţionalitate în materie de stat de drept, îi vom retrage susţinerea", a declarat Guy Verhofstadt, conform cotidianului Le Figaro.

Comisia Europeană a aprobat săptămâna trecută Planul de relansare economică destinat Poloniei, prin care vor fi alocate fonduri de 35,4 miliarde de euro.

"Condiţiile impuse de Comisia Europeană Poloniei sunt sub cerinţele Curţii Europene de Justiţie şi nu răspund problemei generate de autorităţile poloneze prin refuzul de a recunoaşte primatul dreptului UE, în timp ce Varşovia nu manifestă nicio intenţie de a restabili deplin independenţa justiţiei. Ursula von der Leyen creează o problemă politică majoră", a acuzat Sophie in't Veld.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ue,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici