Ursula von der Leyen anunţă că o navă cu ajutor umanitar pleacă spre Gaza

  • Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că o navă cu ajutor umanitar pleacă vineri spre Gaza.
  • Vaporul aparţine unei organizaţii umanitare din Spania.
  • Nava va testa coridorul maritim pe care UE vrea să-l folosească pentru a trimite ajutoare în Gaza.
129 afișări
Imaginea articolului Ursula von der Leyen anunţă că o navă cu ajutor umanitar pleacă spre Gaza

Ursula von der Leyen anunţă că o navă cu ajutor umanitar a plecat spre Gaza

O navă care transportă ajutor umanitar a plecat spre Gaza, a declarat preşedinta Comisiei Europene, potrivit Sky News. Ursula von der Leyen a făcut declaraţia în Cipru acolo unde efectuează o vizită. Ea a spus că nava organizaţiei caritabile Open Arms din Spania va efectua o călătorie test.

Nava a plecat din portul Larnaca din Cipru şi transportă ajutoare alimentare de la World Central Kitchen, o organizaţie caritabilă din SUA. UE, SUA, Emiratele Arabe Unite şi alte ţări lansează astfel coridorul maritim pentru a furniza cantităţi mari de ajutor în Gaza.

Ursula von der Leyen a declarat că Gaza se confruntă cu o „catastrofă umanitară” şi că Europa trebuie „să sprijine civilii nevinovaţi”.

Ea a mai spus că speră ca sâmbătă sau duminică se va putea deschide în mod oficial coridorul. Anunţul vine la puţin timp după ce preşedintele Joe Biden a confirmat că americanii vor construi un port în Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici